Lördag 30 april



Vi började dagen med obligatorisk orm och krokodilshow med elefantridning, sen vidare till stranden! Där blev det ett härligt bad innan jag lämnade familjen på stranden och åkte till gymmet. Började med cykel på tröskelpuls med bra fart och motstånd för benen i 2 x 20 minuter följt av lätt styrka innan jag snörade på mig löparskorna. Hade tänkt köra min intervaller ute men yttre omständigheter som värmen idag på 34 grader och trafiken, gjorde att jag körde en extra intervall istället på gymmet. Det blev 4 x 3000 m i 3,50 fart med 3 min vila. Supernöjd med tanke på att jag aldrig kört 4 x 3000 innan.
Ikväll är det valborg men här firas det inte som hemma!

Fredag 29 april




Min dotter Viola är lite magsjuk så vi fick stanna hemma från stranden. Vi åkte till Palm Hills där min träningsbassäng ligger. Ett helt fantastiskt ställe med en 50 meters pool. Jag körde 5 set med 10 x 50 m med start varje minut, värmen i vattnet cirka 38-40 suger musten och orken ur en.
Mat på den lokala restaurangen vid vårt hus erbjuder det mesta till ett bra pris. Jag äter mest fisk av olika smaker och utseende.
Kvällspasset var löpning med 8 x 1000 m där jag landade runt 3,45 förutom de 2 sista som blev 3,50, värmen får pulsen att öka som på kvällen ligger på 30 grader.



Torsdag 28 april

Idag var det en dag på stranden här i Thailand och skön återhämtning för min kropp.
Tog en lätt simning som återhämtningspass.
Några av ungdomarna i familjen har åkt på spysjukan så vi fortsätter att kurera dem.
Nu ikväll ser alla ut att vara pigga så vi får hoppas att alla kan följa med på stranden imorgon.
Såg på film ikväll som avbrott i allt spelande av Geni tillsammans på kvällarna.
Jag och min son Simon softar på restaurangen på stranden. Foto: Hanna Holmgren

Onsdag 27 april

Löpning idag 2 timmar med lite specialövningar kräver vätskebälte, solkräm och några gel. Men framför allt en stenhård träningsmoral, när alla andra softar på stranden. Ni kanske undrar varför jag inte springer på morgonen eller kvällen? Jag kanske slipper den värsta solen men tempen går aldrig under 28 grader med en hög luftfuktighet, inget torkar i solen. Idag mulet så det blev att nöta asfalt idag. Tyvärr sprack himlen upp ganska omgående så det blev till att stanna en gång och krama ur strumporna. Ni som känner mig vet hur mycket jag svettas så ni kan se situationen framför er. Stannade och köpte dricka utmed vägen och en cola kostar 2,50 och vatten 1,50 så det fick bli naturliga vätskekontroller varje kvart. När jag är klar så längtar man efter att slänga sig i havet och få svalka. Men det blir ingen svalka för vattentempen är 38 grader.
Körde hem familjen från stranden, packade om och begav mig till golfbanan där den stora träningspoolen ligger. Det blev 1,5 timme simning på kvällen.
Simons sambo Hanna Holmgren är fotograf och det är en fördel att få allt så proffsigt fotograferat. Hanna har också skapat min tuffa header.

Tisdag 26 april

Efter en dag på stranden så tar nattlivet över, vi var på jakt efter en bra pub där fotbollen kunde ses med Manchester united mot Schalke.
Men först drog jag till gymmet för lite träning, cykel på 40 kadens med 280 watt på pedalerna i 40 minuter lite lätt cykling. Sen sprang jag 5 x 2 km med 2 minuter vila 3,50 tempo. Lite magövningar och avslutade med plankan, det var en ganska tuff avslutning.
Då fotbollen började kl.01.45 på natten här men inget ställe verkade intresserade av fotboll. Så jag och sönerna Simon och Oskar satt hemma framför tv:n på en engelsk kanal. Tack Torsten som vi hyr huset av för allt fint tekniskt som huset bjuder på!



Kanin till salu på nattmarknaden, Foto: Hanna Holmgren

Måndag 25 april

Ny strand upptäckt idag, kritvit och rätt öde slog vi oss ner på ett par solstolar. Tackvare lite soldis och 28 grader i skuggan så kunde jag genomföra mina 20 löpintervaller med 2 minuter vila på stranden. Lite publik på solstolarna som hejade på, gjorde att jag tryckte fram bröstet lite extra. Jag har med mig energidryck i brustabletter som jag bara lägger ner i vattenflaskan, det funkar toppen! Mitt andra pass var simning som jag körde i havet under en timme i vågorna. Jag är dock lite rädd för maneterna som finns här och bränner rejält. Vi har haft ett fall i vårt sällskap som blev bränd. Men alla vi pratar med säger att de finns bara när det är storm på havet för då kan de små jävlarna flyta/simma in mot stranden. Men idag och alla andra dagar utom just 1 dag har det varit lugnt med bara härligt lagomt höga vågor.
Lovar att lägga in bilder till mina inlägg så fort jag har möjlighet!

Söndag 24 april

Slappade på stranden med massage och bara njuta av livet. På kvällen shopping på en av alla nattmarknader. Äter på Paleo en restaurang på stranden där en måltid kostar mellan 13-25 :-. Maten är så god att man njuter av varje tugga. På eftermiddagen serveras kaffe på solstolen och ofta med en frukttallrik med banan, ananas, papaya och solmogen mango.

Lördag 23 april

Jag älskar sol och värme men idag fick min familj mig att förstå att jag inte fick springa mitt långpass på stranden. Temperaturen visade 34 grader i skuggan + lite vind. Tur att gymet har AC, ändå drack jag 2 liter. Löpning 1,30 min med lite fart i början och fartökningar i slutet.
På kvällen avslutade jag med simning 1 timme i uppskattad tävlingsfart.

Fredag 22 april

Sovmorgon idag annars åker jag med Sam vid kl.06.30 till gymmet.
Sol och bad varje dag med allt vad det innebär när 7 personer skall smörja in sig med olika skyddsfaktorer på solkrämen innan vi tar bilen till stranden.
Trappade upp träningen idag med styrkeuthållighet på cykel kadens 40 totalt 50 minuter. Sprang sedan 4 x 2 km i 3,50 fart med 2 min vila. Avslutade med mina magövningar följd av plankan, totalt 1 timme.

Torsdag 21 april

Värmen här nere gör att farten på min löpintervaller styrs mer av puls än fart. Löpningen idag på stranden, då jag sprang 20 stycken 1 minuts intervaller fram och tillbaka följdes av många ögon.
Dom undrade säkert vad jag höll på mig, hur orkar han, vilken idiot springer i den här värmen?
Sanden suger så mycket och det har jag nu tagit med mig i huvet.
Simningen på kvällen blev ett pass med 10x50 i bra fart med 10 sek vila mellan. körde 4 set och drack 2 liter vatten.
Svettades också säkert några liter, tyckte vattennivån höjdes i bassängen :)
Värmen i bassängen suger verkligen kraften ur kroppen.

Tisdag 19 april

Nu är det dags för 2 vilodagar när det gäller träning men det är shopping i Bangkok som gäller. Men det blir nog inte så mycket vila för shopping frestar på.
Vi tog taxi de 20 milen till Asia hotell i Bangkok. Vi åkte genom en vägtull där det passerar 1 miljon bilar varje dygn, så man förstår stadens storlek och antalet bilar.
Hotellet bokade vi på nätet i Sverige innan där det enda målet var att det skulle ligga nära MBK. Detta varuhus är ett av världens största varuhus med 150 tusen besökare varje dag.
Här gäller det att kunna pruta och älska att shoppa superbilligt.

Måndag 18 april

Idag blev jag hämtad av Sam en 64 årig Svensk som bor här en stor del av året. En riktigt hygglig man som jag lärde känna förra året då vi var här också.
Träning: Vi var på gymmet kl.07.00 där jag körde styrkeuthållning på cykel med låg kadens, sprang sen 45 minuter i 4,30 fart, kände att löpningen på sanden satt kvar i benen sen igår.

Söndag 17 april

Vaknade till 31 grader vid frukostbordet men inte samma värme som hemma, fuktig, tung och underbart varm!
Träning: LÖpning idag på stranden som är 5 km lång, blev 10 km i hyfsad fart , man får köra efter borgskalan för pulsen stämmer inte i förhållande till farten.
På kvällen simmade jag på en golfklubb som har en riktigt flott sporthall. Där finns en 50 km bassäng där det är 35 grader i vattnet, kan säga att den värmen suger ur kraften ur en.

Lördag 16 april

Resan till värmen gick bra, alltid lika kul att läsa sitt namn på Bangkok flygplats. En superlyxig buss för 7 personer tog oss till Hua Hin som ligger 20 mil från flygplatsen. Med 32 grader varmt utanför fönstret och allt roligt att se på går resan så lätt. Vi hyr ett hus och hela familjen är här med mig och sönernas flickvänner. Min fru Carina och jag känner att det är riktig lyx att få umgås på detta sätt i 18 dagar. Vi har en hyrbil som tar oss till olika sandstränder. Vänstertrafiken är lite jobbig i början men min dotter Viola sitter och påminner mig hela tiden vilken sida jag ska köra på.
Träning: Idag började jag med lite lätt simning följt av löpning på stranden, underbart skönt!
Resten av dagen blev det solstolen och bad i havet med 35 grader så det svalkar inte mycket!

Torsdag 14 april



Nu är det dags för semester i paradiset som ni ser på bilden!

Jag kommer så klart att träna även under mina semesterveckor, så det kommer inlägg på bloggen så fort jag har chans att sitta vid en dator.

/ TriMicke

Onsdag 13 april



Idag var det dags för cykel igen. Skönt att lämna jobbet och glida ut på asfalten. Det blev 5 timmar cykel så jag mötte skymmningen på vägen hem.



Nu är det dags för mig att packa inför semestern. Har fått ett nytt träningsprogram av min PT som bjuder på både sol, bad och en hel del träning.


Tisdag 12 april



Fick ta ledigt efter lunch idag för att hinna cykla distans 5,5 timmar. Fick regn halva tiden, men var klädd för det, så det var okej! Tog lite fika i Rävemåla, där jag är en stamkund. Men inte har jag bättre pris för det, att ta 19:- för en halvliter Coca-Cola är hutlöst!

Maten stod på bordet när jag kom hem. Fick välja på laxfile eller flygande Jakob så det blev en mix av båda rätterna. En kopp kaffe och sockerkaka med smak av pepparkaka fick mig att landa en stund i soffan.

Sen packade jag och Carina våra träningsväskor och drog till gymmet.



Avslutade träningsdagen med styrka för överkroppen och mage. Lika bar att fortsätta träna för man vet ju aldrig när någon vill utmana mig i plankan.


Måndag 11 april



På grund av lite bankärenden efter jobbet samt att en tidning kom hem och gjorde en intervju om mig i kommande repotage, så fick det bli cykel på gymmet.
Min fru och dotter hängde med upp och tränade fast det var rätt sen kväll. Det blev styrkeuthållighet i 1,5 timme, känner att benen inte är helt återhämtade efter maran i lördags.



Kvällspass på gymmet!

Söndag 10 april



Vaknade med hyfsat hel kropp efter en mara . Åkte upp till gymmet på fm och bjöd kroppen på styrka för överkroppen följt av bålstyrka.



När jag kom hem bjöd jag mig själv på skön avkoppling i solen. Helt underbart att sitta i lä med solstolen och sola.
Bakade mig sockerkaka med bakprotein och fikade tillsammans med Carina och Viola vid 3 fikat.



Körde en grupp nybörjartriathleter på ett cykelpass på 4 mil. Alltid kul att inspirera fler till denna roliga tävlings/tränings form. Kolla på : http://www.ackerots.se/nyheter.html




Deras mål är att köra sprintern i Kalmar!



Alla barnen Simon, Oskar, Viola + flickvännerna Hanna och Yazmina kom hem ikväll och åt lövbiff tillsammans med oss. Vi har en hel del att planera tillsammans!

Lördag 9 april



Starten gick vid 07.00 från Högstorp med 5 glada löparvänner i bilen till Heleneholms Marathon i Malmö.



Foto: Gunnar och Johan



Foto: Patric och Susanne, Kerstin är på toa.

Med tanke på vad jag har i benen inför detta lopp, så hade jag bestämt att köra ett längre distanspass i jämt tempo med nummerlappen på.



Foto: Grabbarna med nummerlapp på Johan, Gunnar och jag!

När startskottet går så är det tävling! Jag öppnar på 1,40 efter halva och andra halvan på 1,43 vilket ger en sluttid på 3,23. Kände mig stark under hela loppet och kunde gå i mål med en kropp i hyfsat skick. 


Blev ingen pallplats , men ett varmt mottagande av Heleneholm IF där dem grattar mig till rekordet i plankan både utanför och på nummerlappen.



Loppet bjöd på ett blåsigt men soligt Malmö med trevliga och bra funktionärer!



Lite snabba kolhydrater efter ett marathon är aldrig fel!




Fredag 8 april

Tog en vilodag idag efter mitt världsrekord. Imorgon är det dags att springa Heleneholm maran i Malmö. Tänker ta maran som ett längre träningspass, alltid kul att bära nummerlapp!

Bjuder på klippet från tidningen Outside:


Nu kan ni kolla på film från rekordet!




Tidningen Outside har nu lagt ut en film från rekordet!

http://outsideonline.se/2011/04/08/plankan-i-25-minuter-nytt-varldsrekord/




Torsdag 7 april -Äger världsrekordet!



Foto: Jag klarade 25 minuter i plankan och nu äger jag världsrekordet!
Rekorddagen var här och det är upp till bevis efter många plankan och magövningar. Först jobba, sen rigga inför rekordet med klocka, kameror, domare och bra musik. Hur gör proffsen?
Nervositeten gjorde att jag fick såna där darrningar i musklerna efter 3 minuter men kunde efter 9 minuter åter samla ihop mig och härda ut i 25 minuter. Tror att det var ett av mina jobbigaste plankanförsök.


Publik!

Publik i hela trappan!

Tusen tack till mina fina föräldrar för att ni alltid finns där och stöttar mig!


Tack till Cissi och hennes Pappa som kom och stöttade mig...allt i kassen var toppen och speciellt kortet med en 1:a på!



Min domare Gunnar och Biba som äger Idrottskliniken bevakar mitt rekord.


Jag vill tacka er som var där och hejade på, ville ju inte göra er besvikna...vilket gjorde det lättare för mig!


Publiken lika lättad som jag efter att rekordet var färdigt, eller hur!



Sitter i soffan nu och känner mig rätt nöjd!



Tidningen Outside fanns på plats!




Tusen tack ni i Publiken!


Tack till er alla som stöttat och trott på att en snart 50-åring kan vara vältränad!/  Micke

Rekord imorgon!




The current record (current as at the date of this letter) is:
The longest time in an abdominal plank position is 19 min 58 sec and was achieved by Rob Dulieu (UK) on Stamford High Street, Stamford, UK, on 4 December 2010.
We wish you the best of luck in your record attempt and we look forward to hearing from you!
Yours sincerely,
Mike Janela
Guinness World Records

Onsdag 6 april



Träning: Hade tänkt köra mitt cykelpass ute idag, men fick jobba över lite så det fick bli inne på gymet. Det är aldrig fel att vara flexibel. Tröskelpuls i 3 x 15 minuter med 5 minuters vila mellan gjorde att det var en mindre sjö vid min cykel. Tur att jag har alla handdukar med mig som skapar en vall som hindrar översvämmning.
Körde på kadens 85 med bra tryck i benen, det var jobbigt!



Hoppar över simning idag så att mina mina axlar är redo för imorgon!



Jag är nervös för imorgon, så är det sagt!


Tisdag 5 april



Foto:
Snart dags för Hua Hin heavy half marathon.

Träning:
Löpintervaller 3 x 3000 meter med 3 minuters vila mellan. Har haft lite svårt att få igång kroppen i 3,50 fart, beror förstås på att jag focuserat på cykel och inte löpfart. Men idag svarade kroppen fantastiskt, jag helt enkelt flög fram. När man får ett sånt positivt besked brukar sjukdom eller skada lura bakom hörnet.
Hoppas det inte slår in nu när rekordet står för dörren.



Fortsatte på roddmaskinen som uppvärmning, sen körde jag styrketräning för överkroppen.
Hoppade över magen idag, tror det kan vara bra att vila lite innan mitt rekord.



Till kvällsmat gjorde jag mina proteinpannkakor med vetekli och mycket uppskattade av familjen.



Hade lite energi över till att baka en sockerkaka ( recept finns i tidigare blogg inlägg) till kvällskaffet.

Måndag 4 april



Foto: Nästan helt själv i banan idag, skönt!

Återhämtningspass i simning med paddlar och dolme för att låta benen vila lite. Det blev 9x400m med 30 sekunders vila imellan. Nu väntar en tung vecka med fokus på cykel!


Söndag 3 april



Hoppades att solen skulle lysa upp idag när jag tog min första tur med racern, men det var mulet och regn i luften men ändå hyfsat varmt.


Foto: Bergunda

Blev en runda på 4 timmar med lite specialträning under passet, löpning 4 kilometer efter cykel. På eftermiddagen mycket magövningar inför rekordförsöket. Körde direkt efter det helt slut på magen och mig själv med 10 000 meter rodd, på låga 38 minuter.


Lördag 2 april



Foto:
"Snacktempo gänget" som mötte upp på simhallen den här lördagen, du är också välkommen!

Träning:
Sprang en runda på 30 km i distanstempo med lite sällskap i snacktempo.



Foto:
Tur man inte har så här många fönster!

Efter lite mat och kaffe så ägnade jag tiden åt husgöra. Ni vet putsa fönster och få trädgården att förbereda sig på våren. Avslutade eftermiddagen med cykelvård, ska bli skönt att ta fram racern!



Fredag 1 april



Träning:
En promenad från jobbet till gymmet för att börja med att aktivera magmusklerna. Avslutade med plankan, fick en tid som stärker självförtroendet inför rekordet.



Träning 2:
Dagens andra pass var Vo2max cykling 5 x 4 minuter med 3 minuter vila mellan.



Vo2max betyder att pulsen ligger på 95-100% av max eller 19-20 på borgskalan. Här gäller det verkligen att våga ta ut sig, ge allt vad du har i 4 minuter.


RSS 2.0