Måndag 30 maj



Igår var det hemfärd från Stockholm med lätt feber och tjock i halsen. Tyvärr hamnade vi i en trafikolycka så hemresan blev en timme längre.



Inte mycket sömn inatt men feberfri var ett skönt besked på morgonen. Blev en tung dag på jobbet, min träning idag blev klippa gräset med honungste som mellanmål.


Lördag 28 maj





Besvikelsen var stor när jag gick i mål på Stockholm marathon. Jag skulle inte göra personbästa, men hade som mål att följa 3,15 farthållarna. Kände med en gång att kroppen inte ville som jag ville, plågade mig igenom detta lopp eftersom det var mitt 11:e Stockholm i rad. Svaret till besvikeksen fick jag när jag kom hem, ligger nu nerbäddad med 38 grader i feber. Ibland känns livet tufft!
Glädje idag var att min son Oskar genomförde sitt första marathonlopp! Min fru Carina som smittat mig med sin feber och hosta genomförde också sitt lopp på ren vilja och lite dumhet med tanke på att hon varit sjuk. Nu pizza och vågrätt läge framför tv:n- 

Årets T-shirt!

Fredag 27 maj



Nu sitter jag i en lägenhet bakom Stadion, perfekt med tanke på starten imorgon!
Kollar på Talang och äter popcorn tillsammans med min fru Carina och min son Oskar, riktigt mysigt.
Vi laddar inför imorgon då jag springer mitt 11:e Stockholm marathon, Oskar springer sitt 1:a och Carina sitt 7:e, fast hon fick feber idag så det är nog inte så klokt att springa imorgon. Men hon är envis så vi får se om hon står på startlinjen. Vår stora son Simon fick ställa in sitt tävlande pga en tenta på högskolan i Karlshamn. Jag kommer inte att göra något personbästa för det är inte meningen att jag ska vara på topp nu.

Jobbade halvdag idag så jag tog en löprunda på 5 kilometer innan vi tog sikte mot Stockholm. Vi har hämtat nummerlapparna, gått på pastapartyt och kollat banan lite! 

Onsdag 25 maj




Cykelintervaller på 2x15 min i tröskelfart i byig vind direkt efter jobbet. Tog inte i för kung och fosterland med tanke på att jag springer Stockholm marathon på lördag.
Hem och grädda lite pannkakor till min dotter och mig, sen var det lite fotografering. Smålandsposten ville ta lite bilder på mig under löpningen och simningen ute. På med våtdräkten och hopp i Växjösjön där det var 16 grader kallt, riktigt kallt! Jag avslutade och värmde mig sen i bassängen på simhallen. Det blev intervaller 20x50 och 20x25, känner att det är dags att få upp farten i simningen.



Tisdag 24 maj



Jag körde fartpass med intervaller 3x2 km med 3 min vila. Nästan lite nervös på eftermidagen eftersom det är minst 5 veckor sen sist. Mitt mål var att hålla minst 3,50 fart. Kvällen skulle avslutas på Ikea i Älmhult så från jobbet sprang jag söderut.  Jag lyckades i hård vind springa alla under 11.30 som var mitt mål. Känner mig riktigt stark just nu, men också att jag blir inte snabbare utan vill höja min lägsta nivå.
Frugan Carina plockade upp mig 15 km söderut för vidare färd till Ikea. Varmt ombyte i bilen och kaffe med kanelbulle som fika, sen var man redo för att dra kundvagn.


Måndag 23 maj



Föräldramöte i Violas klass

Simning som vanligt på måndagar.
Det är alltid skönt efter mycket träning som det blir för benen på helgen. Men först var det föräldramöte i Violas klass. Sen tog jag min paddlar och begav mig till simhallen och körde en timme.
Hoppas att jag kan simma ute på onsdag för jag "spyr" på simhallen.


Söndag 22 maj



Efter en härlig helg i stugan satte jag mig på cykeln för hemfärd mot Växjö. Lite styrkeuthållighet med låg kadens med lite puls under tröskel i 20 minuter. Resan hem blev i medvind nästan hela vägen hem. Det blev ett lätt cykelpass i 4 timmar med lite löpning när jag kom hem. Körde sen lite magövningar innan jag tände grillen.
Min son Oskar och hans flickvän Yazmina kom också hem och gjorde oss sällskap vid middagen. Roligt att vara en "storfamilj" igen vid middagen. Vi grillade fläskfile med majskolv, klyftpotatis och beasås.
Fick en fästing idag på ett känsligt ställe och det är ingen höjdare!




Lördag 21 maj



Tur att det inte är dags än!

Skön frukost i solen och sen lite vila (tur man är morgonpigg) då var kl.8.00 och dags att springa ut.
Idag var det sista distanspasset innan Stockholm marathon. De första 15 min i 4,30 fart sedan 1,30 i 5 min fart och sen avslutade jag med 15 min i 4,30 fart.



Lunchen: Svenska jordgubbar kostar 50 kronor litern och smakade gudagott. Fiberbaugette med solmogna tomater från Blekinge var perfekt tillbehör.
Sen fixade vi med stugan sånt som behöver fixas. Vi fördelade det här hemma med att jag klippte gräset och snickrade medans min fru satt upp nya gardiner och städade. Som det kan bli!



Nu är det äntligen sommar!

Fredag 20 maj



Fredag kväll och underbart skönt att landa i stugan mellan Ronneby och Karlskrona.
Jag och Carina får en helg helt för oss själva för alla barnen hittar på egna aktiviteter.
Carina som alltid har kvällssändning på fredagar ger mig en chans att träna innan vi åker iväg.

Idag var det simning på träningsschemat. Det blev intervaller tillsammans med en dam och kille som körde crawl utan simglasögon, så tomt var det inne i hallen!



Flaggan är uppsatt så vi signalerar vår entré!
Nu några tacochips med dipp och lite tv tittande och förhoppning att jag vaknar full av energi imorgon, nu har den runnit ut!

Torsdag 19 maj



Idag kör jag ett brickpass med cykelintervaller på 4x10 min med 2 min vila mellan i tröskelfart totalt 42 km.
Snabbt byta till löparskor för att springa milen i marathonfart, blev 44 mini ganska kuperad bana med blåsigt väder.



Vi triathleter tränar ofta brickpass, namnet tror jag kommer från engelska ordet "bricks" som betyder tegelstenar, så känns benen i början. Ett bra sätt att vänja benen att hålla höga farten trots utmattning.



Skönt att slippa dubbar på dojjorna!

Tävlingskalender 2011



Sitter och tittar lite på vilka tävlingar jag ev. kan köra. Vi får se vad min personliga tränare har i sina tankar...

Min tävlingskalender:

2/6 Växjötrampen
5/6 1/2 Ironman IKHP Km-Halvironman Jönköping ?
7/6 Cykel KM 40 km tempo
12/6 Cykel Möckeln runt
14/6 Cykel Tempocup Lammhult
19/6 Triathlon Olympisk Örserum
26/6 1/2 Ironman Öresund challenge?
10/7 Ironman Zurich
15/7 Löpning Viktoria loppet-Öland
17/7 1/2 Ironman Sövde
22/7 Löpning Östersjöloppet-Karlshamn
6/8 Triathlon Järnmannen-Kalmar
10/8 Cykel Tempocup Lammhult
14/8 Växjö klassikern
27/8 1/2 Ironman Tjörn
15/10 Löpning Växjö Marathon

Svar till Stefan

Stefan har skrivit frågor under kommentarer:
Läser coltings böcker o han är ju inne på samma sak att låta kroppen använda fett som bränsle, men skippar du även vatten?
Svar: Jag dricker vatten på mina långpass.

1 liten fråga till: när är det dags för första tri.tävlingen och var?/ Stefan
Svar: Örserum Triathlon 2011 kommer att gå söndagen den 19/6!


Onsdag 18 maj



Startade mitt cykelpass från jobbet med att värma upp 15 min innan jag körde 5 x 4 minuter med 1 min vila på tröskelpuls 5 min vila innan set 2 totalt 45 km.

Senare skulle jag genomföra mitt simpass med våtdräkt efter viss tvekan. Min fru och dotter följde med som livvakter i fall jag skulle krampa.



När jag kastade mig i var det som att gå i en isvak, det blev bara 200 m innan jag gick upp.



Avslutade inomhus med lite fart. Körde 20x50 med start 1 min och 20x25 m med start 30 sek.


Tisdag 17 maj



Löpning till jobbet idag, en sträcka på 5 km. Det gör jag för att kunna genomföra mitt löppass direkt efter jobbet. Idag var det 18 km i 4,30 fart som är min tänkta marathonfart. Det var rejält blåsigt ute och jag är glad över mina tröjor och jacka. Jag kör detta pass utan vätska och energi för att pressa kroppen att använda fett som bränsle.



En snabbrunda för att byta min icke fungerande kaffebryggare och inköp av gödning till gräsmattan. Undrar när jag vågar lägga på den för det kräver en rejäl regnskur.

När jag kom hem rullade jag ut liggunderlaget framför tv:n och bjöds på Timells snickarkonster samtidigt som jag tränade bålen.



Imorgon är det dags att fortsätta träningen!
Lämna gärna kommentarer här i bloggen, peppar mig att skriva mer!

Måndag 16 maj



Kolla vilken drömpool jag hittade i Bangkok...Kan man bygga en pool på taket i Vida arena?



Idag fick jag ge upp tanken om att simma mitt i pölen här i Växjö. Även om våtdräkten är kanonbra så hoppar jag inte i när det är 14 grader för min gräns går vid 16 grader.

Det fick bli paddlar och dolme inomhus i 1 timme i en nästan folktom bassäng. Hela parkeringen var full med bilar men inte en kotte inne i simhallen, var är alla?



Snygg vy från vårt hotell i Bangkok. Medans familjen shoppade tog jag några rundor i poolen och kollade utsikten.


MBK Center, är ett köpcentrum i Bangkok. Här säljs allt från mobiltelefoner till kameror och annan elektronik till skor, kläder, kosmetika och möbler. Med åtta våningar, 330 meters längd och 2 500 butiker är det ett av de största moderna shoppingcentrumen i Asien.
Fatta att MBK Center har i genomsnitt 105 000 besökare varje dag.



Gick några rundor och det var som ett marathonlopp.

Söndag 15 maj



Lämnade gästerna vid frukostbordet för det gäller att utnyttja sin lediga dag för träning.

Lugnt långpass på cykel i 5 timmar med lite löpning direkt efter. Tyvärr var jag lite tunt klädd när plötsligt himlen öppnade sig. Lite kaffe och värme för fötterna hos mitt stamställe, se bilden nedan!



Här i Alvesta brukar jag ta kaffe, kanelbulle och köpa en Coca-Cola men kanelbullarna var slut.



Höll mig nära Växjö i fall jag skulle bli för kall mellan skurarna, jag hatar regn när jag cyklar. Jag vet att det finns kläder för alla väder men det hjälper inte alltid.



Magen fick sig en omgång efter lite mat och kaffe med rabarberspaj, gott!

På kvällen var jag på Växjö konserthus där min dotter Viola hade sin dansuppvisning. Nu är det hockey på tv:n och lugnet har sänkt sig över huset efter en intensiv helg.


Lördag 14 maj



Väckning kl.05.00 för att hinna springa mitt långpass på 30 km och sen hem för att kunna ha frukosten färdig till gästerna. Vi har har gäster i huset för dottern Viola har konfirmation idag.



Lite lätt frukost och kaffe så var man på G. Började med lite högre tempo 15 första min för att sedan gå över på prattempo. Det fick bli musik i öronen idag och det trivs jag bra med. Avslutar med lite 1 min fartökning. Körde vatten och coca-cola i vätskebältet idag.



Sen fick jag ta tag i hemmet och hjälpa till här hemma inför 30-talet gäster som kom för att äta hemma hos oss.
Men först fick Viola olja på pannan och så var hon konfimerad och klar med det.

Fredag 13 maj



Fick ställa in dagens simning på grund av att jag kände mig lite risig i halsen, kände att slänga sig i 17 gradigt vatten skulle förvärra syntomen. Det är verkligen en otursdag idag, fredag den 13 maj.
Det blev magträning hemma istället.
Hoppas att ingen sjukdom bryter ut!




Torsdag 12 maj



Lite förstärkt mellanmål med bland annat keso på hård macka och lite frukt inför kvällens träning.




Cyklade hem från jobbet för att byta om och sätta mig på min tricykel och utföra 4 st 10 min intervaller på tröskelpuls. Samt en fart runt 40 5 min vila mellan och det blev totalt 45 km.
Ett snabbt byte till löparskor för att springa milen på en kuperad slinga i min marathon fart. Det blev 44 min med hjälp av min GPS klocka och en vilja av stål.



Skulle varit gott med lasange men det blev omelett med spenat och räkor. Mixade en avacado och björnbär i min proteinshake, gott avslut på dagen!



Fundera på allt som är förbjudet i den här taxin...

Onsdag 11 maj



Jag och min fru Carina på väg till stranden i Thailand.

Just nu lite och fixa inför min dotter Violas konfirmation till helgen. Så kvällens träning blev simning i skymningen i Växjösjön.



Lite samma känsla som korna har när dem släpps ut på våren...har jag när premiär simningen i våtdräkt står för dörren. Det blev 2000 m enligt utlagda bojar vi har i sjön. Vattentempen var 17 grader så det var neoprenmössa och strumpor på.
Om någon vet var man kan köpa neoprenmössor i storlek XL vore jag glad om ni hörde av er.
Min är så tight att jag får skav på halsen och det är ingen höjdare.




Behöver nog köpa en lott imorgon...

Tisdag 11 maj



Stranden i underbara Hua Hin

Löpning direkt efter jobbet i 4,30 tempo, min marathonfart! Det blev en runda på 18 km med tunga ben efter gårdagens tempotävling. Efter en runda med gräsklipparn så körde jag styrka för överkroppeb och mage i 90 min.



Maten på nattmarknaden

Extra glad idag när internet fungerar igen efter att det tagit Telia 8 dagar att felsöka problemet men fakturan får man aldrig missa med en dag.



Mina och Carinas skojfriska barn, Simon 22 år, Oskar 20 år och Viola 15 år.

Måndag 9 maj



Jag bytte ut simningen idag till Lammhultscyklisternas tempocup som började ikväll. Man startar vid Sandsbro ut till Rottne och hem totalt knappt 25 km.



Vi bjöds på kanonväder, lite motvind på hemvägen! Tror vi var 27 stycken deltagare, kul med sån uppslutning.
Jag var lite osäker på formen då jag knappt cyklat på 3 veckor och igår cyklat i 5 timmar från stugan. Så benen var lite sega men jag var jättenöjd med 36,11 eller ungefär 40 i snitt på den banan.



Ser att gräsmattan står oklippt och den lär inte springa ifrån mig...

Söndag 8 maj



Lite sovmorgon är aldrig fel även om det nästan är omöjligt att sova på morgonen nu för tiden, kan det vara åldern? Det blev frukost på farstubron i stugan med gassande sol som värmde havregrynsgröten lite extra.
Familjen fick packa och plocka ihop i stugan för jag startade dagens cykling i Karlskrona med ganska mycket vind. Efter 3 veckor utan ute cykling så var det dags för ett lugnt distanspass på 5 timmar.
Tog lite kaffe efter 3 timmar och fick kroppen att må prima. Mina ben och min kropp funkade bra under passet och det var skönt.



På kvällen körde jag mina magövningar innan jag imponerades av Ingemar Stenmark i Mästarnas mästare.


Lördag 7 maj

'

En helg i stugan med lite vårbestyr och första grillningen i ett härligt väder.



Havet är inte badvänligt än så det blev ett lätt löppass på 1,5 timme. Konstigt men det känns alltid lätt att löpa när man skall hålla igen. Min fru Carina sprang långpass på 2 mil och vi funderar på hur det går för våra söner Simon och Oskar med löpningen? Vi ska tillsammans springa Stockholm marathon och det börjar närma sig.



Nu ska jag ut och olja trägolven ute på altanen här i stugan!


Fredag 6 maj



Hemma från Thailand efter 21 timmar från huset i Hua hin till villan på högstorp,alt funkar perfekt utom kroppen som vill gå och lägga sig alldeles för tidigt svensk tid.
Att mötas av snöfall var väl inte vad jag hoppats på jag längtar redan tillbaka, kanske blir det en triathlon tävling som går där på våren nästa år.
Tyvärr hade jag hoppats få springa Hua hin heavy half maraton men datumet hade flyttas fram.
Resten av denna vecka blir det lätta återhämtningspass så att kroppen skall ta åt sig den träning jag gjort i Thailand.
På söndag hoppas jag vara bra återhämtad då jag kör igång med nya träningsblock.


Söndag 1 maj

Min sista träningsdag i Thailand avslutades med drygt en simning i havet med ganska stora vågor, så en och annan kallsup blev det.
Jag kommer att sakna tempen i vattnet när det är dags att kliva ner i Växjösjön där hemma. Löpning på kvällen med både sandstrorm och asfalt i 1,45 med lite fartökning, kändes vedmodigt och svettigt.
Sammanfattningsvis kanske tempen och luftfuktigheten varit för hög för att driva kvalitetsträning med hög puls. Jag tycker ändå jag lyckats tack vare gym och tidpunkt för träning och inte minst att även en smålänning vänjer sig vid värmen.


RSS 2.0